INGREDIENTS

Aurela hudpleiekremer inneholder naturlige og effektive virkestoffer som alle har dokumentert positiv virkning på huden - både hver for seg og sammen.

Virkestoffer i Aurela-kremene

Aurela-kremene er basert på hud- og miljøvennlige råvarer som er 100 % naturlige. Hovedvirkestoffet i Aurelas ansiktskremer er den unike, patenterte ingrediensen Norsk Betaglukan (NBG®). Den korrekte kjemiske betegnelsen på NBG® er beta-1,3/1,6-glukan.

I tillegg til dette virkestoffet inneholder Aurela-kremene en rekke andre virkestoffer med god effekt:

  • Jojoba-olje holder på fuktighet, hindrer uttørring og virker utglattende på huden
  • Shea-smør inneholder naturlige fettsyrer og vitaminer som bidrar til sunn og frisk hud
  • Hyaluronsyre holder fuktigheten i huden, demper rynker og er nødvendig for å opprettholde hudens normale struktur og funksjon
  • Canola-olje (en type Rapsolje) reduserer skader av oksidativt stress i huden
  • Kiwi. Stabiliserende E-vitamin og C-vitamin gir glød og fuktighet
  • Argan-olje demper rynker, gjør huden myk og bidrar til å opprettholde hudens naturlige fuktighetsbalanse
  • Vit-A-Like™ (planteanalog til retinol) motvirker rynker og gir huden vitalitet og glød

Virkestoffene i Aurela hudpleieserie er valgt etter følgende absolutte krav:

  • De skal motvirke rynker
  • De skal være veldokumenterte
  • De skal være 100 % naturlige
  • De skal ikke inneholde parabener

Aurela Face og Aurela Serum inneholder naturlig parfyme som gir en svak duft av granateple og appelsin. Aurela Eye er parfymefri. Her kan du lese mer om hudpleie-serien til Aurela.

Aurela hudpleie er basert på naturlige og miljøvennlige råvarer som er skånsomme mot huden. De nøye utvalgte ingrediensene passer godt for nordiske forhold og gir en god effekt for å revitalisere huden.

Vi i Nordic Dermaceuticals har valgt råvarene til Aurela hudpleie nøye. Noen eksempler er kaldpresset jojoba-olje, shea-smør og hyaluronsyre. Alle disse gir fuktighet og beskytter huden. Kaldpresset Canola-olje er vist å redusere skader av oksidativt stress i huden og vi har valgt argan-olje, med anti-rynke-effekt. Vit-A-Like™ er et naturlig planteekstrakt som er vist å redusere rynker og stimulere kollagensyntese.

Ingrediensene er helt naturlige

Virkestoffer som ikke er naturlige eller som har hjelpestoffer som ikke er naturlige, ble ikke vurdert. Heller ikke virkestoffer med løsemidler eller konserveringsmidler som er syntetiske. Vi ønsker å være helt trygge på at våre hudpleiekremer ikke inneholder parabener, mineralolje eller syntetiske stoffer.

Effekt for deg

Vi har valgt virkestoffer som er dokumentert effektive mot rynker. Virkestoffene har effekt også hver for seg.

Trygghet for deg

Alle ingrediensene er helt naturlige, og kremene inneholder ikke parabener eller mineraloljer. Vi har fått fremskaffet analysesertifikater for alle ingrediensene som er benyttet i hudkremene.

Aurela hudpleie er basert på naturlige og miljøvennlige råvarer som er skånsomme mot huden. De nøye utvalgte ingrediensene passer godt for nordiske forhold og gir en god effekt for å revitalisere huden.

Vi i Nordic Dermaceuticals har valgt råvarene til Aurela hudpleie nøye. Noen eksempler er kaldpresset jojoba-olje, shea-smør og hyaluronsyre. Alle disse gir fuktighet og beskytter huden. Kaldpresset Canola-olje er vist å redusere skader av oksidativt stress i huden og vi har valgt argan-olje, med anti-rynke-effekt. Vit-A-Like™ er et naturlig planteekstrakt som er vist å redusere rynker og stimulere kollagensyntese.

Ingrediensene er helt naturlige

Virkestoffer som ikke er naturlige eller som har hjelpestoffer som ikke er naturlige, ble ikke vurdert. Heller ikke virkestoffer med løsemidler eller konserveringsmidler som er syntetiske. Vi ønsker å være helt trygge på at våre hudpleiekremer ikke inneholder parabener, mineralolje eller syntetiske stoffer.

Effekt for deg

Vi har valgt virkestoffer som er dokumentert effektive mot rynker. Virkestoffene har effekt også hver for seg.

Trygghet for deg

Alle ingrediensene er helt naturlige, og kremene inneholder ikke parabener eller mineraloljer. Vi har fått fremskaffet analysesertifikater for alle ingrediensene som er benyttet i hudkremene.

HYALURONIC-ACID

Hyaluronsyre gir huden fuktighet og jevner ut rynker. I tillegg kan plager ved tørr hud dempes.

Hva er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er et glykosaminoglykan som produseres og skilles ut av kroppens egne celler og danner en geleaktig væske omkring cellene. Hyaluronsyre bidrar til at frisk hud holder seg spenstig og samtidig elastisk og myk.

Hva gjør hyaluronsyre i huden?

  • Hyaluronsyre er viktig for at huden skal opprettholde normal struktur og funksjon.
  • Hyaluronsyre binder mye vann og bidrar derfor til å holde på fuktighet i huden og kan derfor dempe plager forårsaket av tørr hud.
  • Hyaluronsyrens evne til å danne fludium gjør også at hudens fasthet og elastisitet opprettholdes, slik at rynker jevnes ut og huden føles glatt og myk.
  • Hyaluronsyre bidrar også til transport av næringstoffer til cellene i det ytre hudlaget, som ikke nås av blodårer.

NBG

Det er kunnskapen om Norsk Betaglukans (NBGs) biokjemiske virkemåte, sikkerhet og effekt - samlet over en periode på mer 20 år - som ligger til grunn for NutraQs beslutning om å bruke NBG i den nye hudkremen.

Hva er NBG?

NBG® (Norsk betaglukan) er en glukosepolymer, en mikroskopisk partikkel som er bygget opp av mange hundre glukosemolekyler hektet sammen i en lang, forgrenet kjede. Den korrekte kjemiske betegnelsen på NBG® er beta-1,3/1,6-glukan. Betegnelsen forteller at glukosemolekylene er hektet sammen i såkalte beta-bindinger, mens tallene 1,3/1,6 angir hvordan glukanet er bygget opp. Glukanet er en komponent i den indre delen av celleveggen til bakegjær (Saccharomyces cerevisiae) og er isolert derfra.

Betaglukaner finnes en rekke steder i naturen, for eksempel i hattsopp, gjær, havre, bygg og alger. Under fellesbetegnelsen «betaglukaner», finnes glukosepolymerer som er nokså ulike når det gjelder biologisk virkningsgrad og virkemåte. Det skyldes at betaglukaner kan være satt sammen på svært forskjellig måte, selv om de alle er bygget opp av samme byggesten (glukose). I den ene enden av skalaen har man betaglukaner helt uten biologisk effekt, og i den andre enden står NBG®, mens beta-glukan fra havre, bygg og hattsopp har en svakere virkning enn NBG®. Både når det gjelder virkningsgrad og virkemåte kommer NBG® svært gunstig ut sammenliknet med andre beta-glukaner, dessuten er NBG® det betaglukanet som er best dokumentert gjennom vitenskapelige studier.

Hva gjør NBG® i huden?

NBG® (Norsk betaglukan) aktiverer vevsmakrofager (Langerhansceller) og styrker derigjennom hudens egen evne til å reparere skader og til å lage nytt vev. Man vet i dag at når NBG® kommer i kontakt med bestemte «antennemolekyler» på vevsmakrofager, blir prosesser som er nødvendige for å reparere vevs- og celleskader, av for eksempel UV-strålig, stimulert.

NBG® kan motvirke utvikling av rynker i huden, sannsynligvis som følge av signal vevsmakrofagene gir til kollagen-produserende celler om å øke kollagenproduksjon.

Les om mer om NBG her:

  • Historien om NBG®
  • Flere bruksområder for NBG®

JOJOBA-OIL

Jojoba-olje er en mye brukt ingrediens i hudpleie- og kosmetikkprodukter. Hva er egentlig jojoba-olje, og hva er den godt for?

Hva er jojoba-olje?

  • Jojoba-olje er en voksesterforbindelse som produseres i frøene til jojoba-planten.
  • Jojoba-plantens latinske navn er Simmondsia chinensis.
  • Jojoba-planten kommer fra, sør i California og nordvest- Mexico.
  • Jojoba-planten har grågrønne og ovale blader og kan bli opp til 2 meter høy.
  • Jojoba-olje likner (har mange av de samme egenskapene som) menneskehudens sebum (smørende fettstoff).

Jojoba-olje kan ha flere positive effekter på huden:

  • Godt for irritert hud
  • Holder på fuktigheten og hindrer uttørring
  • Holder huden glatt og smidig
  • Mykere hud

Bruk av jojoba-olje

  • Jojoba-olje er ofte brukt i hudpleie og kosmetikk.
  • Jojoba-olje brukes blant annet som sminkefjerner, massasjeolje og som leppebalsam, og den brukes også i mange shampo- og hårpleieartikler for å tilføre håret glans.
  • Jojoba-olje og hudens egne fettstoffer, sebum, likner hverandre. Jojoba-olje fungerer på samme måte som sebum og blir ofte brukt som en rik fuktighetskrem.
  • Jojoba-olje kan være med på å gjenopprette hudens elastisitet og gjøre huden glatt og smidig.

THE NBG-STORY

NBG® er historien om hvordan det gikk til at et stoff som på 1980-tallet ble tatt i bruk mot sykdom på fisk, ble videreutviklet til bruk i hudkrem og som sykdomsforebyggende middel og farmasøytisk produkt for mennesker. Historien begynte imidlertid lenge før.

Professor Jan Raa

Allerede på 1960-tallet studerte Jan Raa hvordan planter beskytter seg mot infeksjoner og hvordan plantene "oppdager" en infeksjon. Slik kom han på sporet av stoffer i hattsopp og gjær som mobiliserer planters infeksjonsforsvar. På 1970- og 80-tallet sto Raa, som professor ved Universitet i Tromsø, i ledelsen for utvikling av vaksiner for den gryende næringen av fiskeoppdrett i Norge. Men det var umulig å forutse hvilke fiskesykdommer som neste gang ville kunne dukke opp, og med vaksiner som eneste «beredskap», ville man alltid være på etterskudd. Raa innså at det som trengtes, var en "vaksine" som kunne heve immunforsvarets terskel mot alle typer infeksjoner.

NBG® - Norsk betaglukan

Kollega Rolf Seljelid, professor dr. med. ved Universitetet i Tromsø, undersøkte på samme tid virkningen av de samme stoffene fra hattsopp og gjær, som Raa tidligere hadde studert, på hvite blodceller fra dyr. Seljelid fant ut at de hadde en immunstimulerende effekt som var overlegen alt han til da hadde testet. Resultatene ble publisert allerede i 1980. Dette stoffet, som senere fikk trebokstavforkortelsen NBG (for Norsk betaglukan), ble derfor den åpenbare kandidaten for å bekjempe sykdom hos oppdrettsfisk.

I 1986 laget Raa et prøveparti med NBG som han tilsatte i fôr til lakseunger, i håp om styrke fiskens sykdomsmotstand. Det ville i så fall være i tråd med den virkningen Seljelid hadde beskrevet i sine studier. Og slik gikk det. Lakseungene ble ved et uhell smittet av sykdomsbefengt sjøvann, og det viste seg da at 80-90 % av fisken som ikke hadde fått NBG, døde. Til sammenligning døde bare en mindre andel av fisken som hadde fått NBG. Dette var en «Eureka-opplevelse» for professor Raa, og han innså straks at dette var noe helt nytt, og at oppdagelsen kunne få stor betydning for norsk fiskeoppdrett. Etter å ha blitt grundig etterprøvd av skeptikere, ble NBG tatt i bruk i kommersielt fiskefôr (under navnet MacroGard®) på begynnelsen av 1990-tallet, først i Norge og senere i hele verden. Bruken har økt med årene, og i dag gis MacroGard® til mange typer oppdrettsdyr, og også til sports- og kjæledyr.

Les mer om NBG® her:

  • NBG® - Norsk Beta-Glukan
  • Flere bruksområder for NBG®

OTHER USE OF NBG

NBG® har gjennom lang tid blitt undersøkt, både kjemisk og biologisk, gjennom et svært omfattende grunnforskningsprogram.

Forskningen har vist at NBG® kan brukes til forebygging av flere sykdommer enn dem som ble studert til å begynne med, og også til behandling av sår og til å motvirke allergier og tarmbetennelser.

NBG® - ettertraktet i farmasøytisk sammenheng.

En svært viktig egenskap ved NBG® er at stoffet på den ene siden aktiverer vitale prosesser i immunsystemet samtidig som det demper allergireaksjoner og forhindrer at immunreaksjoner løper løpsk og fører til skadelige overreaksjoner. For ikke mange år siden kunne en slik dobbeltvirkning, begge i positiv retning, ikke forklares. I dag vet man hvordan dette henger sammen, og stoffer med samme virkemåte som NBG® er derfor blitt svært ettertraktet i farmasøytisk sammenheng.

Beta-glukaner i tradisjonell asiatisk medisin

Den tradisjonelle medisinen som på kinesisk kalles «lingzhi» er omtalt i mer enn to tusen år gamle kinesiske legebøker. Lingzhi, som betyr «livseleksir», blir fremdeles ekstrahert fra bestemte hattsopper og har vært brukt som sykdomsforebyggende middel i hundrevis av år. Men det var først på 1990-tallet at det ble klarlagt at den aktive komponenten i lingzhi er et beta-1,3/1,6-glukan med tilsvarende virkning som NBG®. I Japan har den medisinske virkningen av ekstrakter fra hattsoppen Lentinus vært kjent i hundrevis av år, og beta-glukanet Lentinan i denne hattsoppen er tatt i bruk i moderne medisin.

WOUND-HEALING

Beta-1,3/1,6-glukan har blitt kalt for naturens supermedisin. Norske forskere har isolert dette stoffet fra celleveggene i vanlig bakegjær. Stoffene er i dag i utbredt bruk i oppdrettsnæringen og i veterinærmedisinen. Også i kosttilskudd og kosmetikk brukes betaglukan.

Forskning.no har skrevet en interessant artikkel om betaglukaner. Les artikkelen her!

Vi tar forbehold om at teksten i artikler på eksterne sider kan inneholde eventuelle påstander og virkninger om produkt og/eller ingredienser som ikke inngår i vår egen markedsføring.